снимка PexelsТова заяви през “Ал Джазира един от лидерите на талибаните Анас

...
снимка PexelsТова заяви през “Ал Джазира един от лидерите на талибаните Анас
Коментари Харесай

Формирането на новото правителство на Афганистан е в последния си етап

снимка Pexels

Това заяви през “Ал Джазира ” един от водачите на талибаните Анас Хакани. “Правителството е готово на 90-95 на 100, ще го обявим през идващите дни ”, сподели Хакани.
На процедура главните постове са поделени сред водачите на движението, считат разнообразни източници.

Лидер на ислямския емират Афганистан ще бъде ръководителят на придвижването “Талибан ” емир Хайбатулла Ахундзада. Той е отпред на талибаните от 2016 година, когато замести Ахтар Мансур – погубен от американците при ракетен удар по автомобила му.

Абдул Гани Барадар, първи заместник-емир и водач на политическото крило на придвижването, ще бъде външен министър на страната.
Якуб Ахунд – военният водач на придвижването и наследник на създателя на “Талибан ” молла Омар, става началник на Министерството на защитата.

Халифа Хакани, наследник на Джалалудин Хакани (основател на мрежата “Хакани ”) ще бъде министър на вътрешните работи.

Вече са назначени министър на опазването на здравето и на образованието и губернатори на 33 от 34-те провинции в страната

Останалите министри от афганистанския кабинет ще бъдат оповестени скоро, пише terminal3.bg.

По-рано през днешния ден представителят на талибаните Вахидула Хашими съобщи, че в Афганистан няма да има народна власт, водач на страната ще бъде водачът на талибаните Ахундзада, а спор за политическата система в страната няма да има, защото афганистанците ще живеят съгласно шериата.

Ахмад Масуд, водачът на настоящия в Панджшир Фронт за опозиция на Афганистан, разгласи по-рано през днешния ден, че битката против талибаните ще завърши, в случай че те основат “приобщаващо ” държавно управление и подсигуряват ценене на гражданските права.

В средата на месеца беше обявено, че талибаните водят договаряния за съставяне на „ отворено ислямско държавно управление с присъединяване на всички заинтригувани страни “ в Афганистан. Според Сухеил Шахин, представител на политическата работа на придвижването в Катар, освен талибаните могат да влязат в новото афганистанско държавно управление.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР